Nyhett e

Nya Polo GTI: 200 hk jämnt!

Publicerad 2017-06-16

En sprillans ny Volkswagen Polo såg dagens ljus idag, det är sjätte generationen som mest anmärkningsvärt växer hela 9,4 cm i hjulbasen vilket bör göra den betydligt trevligare på landsvägen.

Den har blivit åtta centimeter längre (4.053 mm), sju centimeter bredare och något lägre. Bagagevolymen har ökat från 280 till 351 liter.

Golf lånar ut fina tekniska detaljer som (extrautrustning) LED-strålkastare, Front Assist och Blind Spot Detection, och det är också första gången man kan få helt digitala instrument i Polo.

I Sverige kommer den som Polo, Polo GT och Polo GTI med ett gäng olika paket. En nyhet är gasdrivning med en TGI-motor på 90 hk. Roligast är GTI som ökar både cylindervolym och effekt från 1,8 TSI på 192 hk till 2,0 TSI och 200 hk. Därtill får man även diffbromsen XDS, sportchassi och som tillval Sport Select-chassi. Röda randen i kylargrillen hänger förstås kvar, och vill man poppa till det lite extra kan man köpa LED-strålkastare med en röd så kallad ”winglet” som blir en förlängning av röda randen på kylargrillen. 17″ är standard, 18″ som tillval.

Man kan även få trådlös laddning till mobilen, panoramasoltak som växt 10 resp 20 mm och välja mellan 14 olika lacker.

Tre bensinare och en diesel kommer till Sverige; från 95 hk TSI till nyutvecklade 1,5 TSI EVO med cylinderavstängning och 150 hk. Dieseln har 95 hk, och som vi nämnde har GTI 200 hk bensinturbo.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se