Motorsport e

Nytt bolag ska ge skjuts åt dragracing-EM

Publicerad 2019-03-08

Under FIA World Motor Sport Council i Genève den 7 mars togs ett beslut att tilldela ett nytt bolag de kommersiella rättigheterna till EM-mästerskapet i dragracing. Detta går under namnet Drag Racing Europe AB med säte i Sverige och består av företrädare för berörda banor och företaget Speedgroup AB.

Speedgroup har administrerat och promotat mästerskapet sedan många år tillbaka utan att ha de kommersiella rättigheterna som funnits kvar i FIA:s regi. Samtidigt har banorna promotat sina egna tävlingar i egen regi.

SBF ordförande Lars Pettersson som även representerar FIA Drag Racing Commission som president säger att de välkomnar en mer utvecklad samarbetsform än tidigare och är övertygad om att detta kommer att stärka mästerskapet:

– Som publik kommer du inte att märka någon skillnad i sak men mästerskapet ges en helt annan möjlighet och plattform att söka kommersiella samarbetspartners. Något som i nästa steg ska locka flera förare att satsa på serien och säkra stora startfält med hög kvalitet under tävlingarna.

Kontraktet om rättigheterna löper inledningsvis på fyra år med start säsongen 2019 och berör klasserna Top Fuel, Top Methanol, Pro Stock och Pro Mod.

 

Här körs dragracing-EM 2019

25-27 maj Santa Pod, England

7-9 juni Tierp Arena, Sverige

5-7 juli Kauhava, Finland

16-18 augusti Hockenheim, Tyskland

23-25 augusti Tierp Arena, Sverige

6-8 september Santa Pod, England

 

 


Stefan Boman

bilsport@bilsport.se