Bilbyggen e

Nytt extrembygge från Jon Olsson på gång

Publicerad 2016-01-14

Valet stod mellan en ny Audi R8 och en Lamborghini Huracán – det blev till slut den sistnämnda efter att en bil med rätt spec dykt upp hos Lamborghini-handlaren i Cannes. Skidåkaren Jon Olsson är biltok ut i fingerspetsarna och har synts i Bilsport med många ombyggda värstingbilar genom åren.

Sist var det med en 950-hästars Audi RS6 Avant som byggts om med ett DTM-liknande kjolpaket, och han rör sig ofta inom Volkswagenkoncernens bilmodeller där även Lamborghini återfinns.

Bilhandlarna i Cannes reagerade visst på Jons funderingar kring hur man skulle kunna fästa ett widebody-paket och hur sjutton man skulle fästa takboxen … Han är inte standardkunden direkt! Bilen ska nu ner till ett företag i Tjeckien som ska 3d-scanna karossen inför bygget av nya kolfiberkarossdelar. Den här gången är inte bilbyggaren Leif Tuvesson inblandad, han är upptagen med andra projekt.

Som av en slump var Jon inbokad för en fotografering häromdagen tillsammans med svenska PWR Racings fantastiska Super Trofeo-Huracán som säkert gav Jon ett par idéer. Kolla in bilderna i galleriet ovan!

> Film på Jon Olssons Audi RS6 ”DTM”


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se