Nyhett e

Officiell: Corvette ZR1 får 765 hk

Publicerad 2017-11-13

Vassaste Corvetten för gatan – någonsin. Igår täckte Chevrolet av nya ZR1-modellen, som blir kronan på verket i C7-generationen. Starkare och snabbare än alla Corvetter före denna, med en toppfart över 338 km/h och 0-100 kommer ligga nånstans i krokarna av 3-sekundersstrecket.

LT5-V8:an på 6,2 liter och 765 hk/969 Nm är förstås kompressorladdad, och jämfört med Z06 är motorhuven (i kolfiber) en decimeter bulligare för att rymma hela stallet. I tillvalspaketet ZTK Performance Package får man en riktigt fet bakvinge som ökar marktrycket med hela 430 kilo, den är monterad direkt i bilens chassi precis som på tävlingsbilen C7.R. Att den är byggd för seriösa tider på racerbanan är tydligt!

Det finns både manuell sjuväxlad låda och åttastegad automat med paddlar att välja på. Det är för övrigt första gången man kan köpa en automatväxlad ZR1.

Tillverkningen börjar i vår, och om den över huvud taget kommer kunna säljas till Europa – och i så fall för hur mycket får vi återkomma till. Vi återkommer också till vad besten presterar på banan, och då närmast avseende Nürburgring där ärkerivalen Porsche GT2 RS nyligen körde imponerande och rekordsnabba 6:47,3!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se