Nyhett e

Officiella bilder på Hyundai Kona

Publicerad 2017-06-13

Kompakta crossovers väller ut i mängder – här är nyligen presenterade Kia Stonics koncernsyskon Hyundai Kona med officiella bilder på exteriören. Det är en bil i Nissan Juke-klassen som siktar på en lite yngre teknikintresserad målgrupp. Här hittar vi trådlös mobilladdning (med rätt mobil/laddskal), head up-display-liknande data på en plastskiva som åker upp från instrumentbrädan vid behov, 6/7/8-tums pekskärm och en mängd beprövad säkerhetsteknik med hjälp av radar och kameror.

Den kommer som fyrhjulsdriven och med ett flertal motoralternativ. Bland annat Hyundais snåla 1,0-liters trepip med turbo och bensindrivning. En 1,6-litersdiesel kommer till europeisk marknad. Det bekräftades nyligen att det även kommer en strikt eldriven Kona med en aktionsradie på cirka 38 mil.

För den lekfulle kommer en ”Iron Man”-version som har 40 mm bredare kaross och speciell LED-belysning framåt, mattsvart motorhuv, 19-tumsfälgar med Iron Man-masken i mitten och offroad-liknande däck. Oklart om den når Sverige dock.

Reklamfilm med bilen:


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se