Nyhett e

Oslo Motor Show firar tio

Publicerad 2019-09-25

Bilsport ­Performance & Custom Motor Show har växt fram som den ­inofficiella premiären på säsongen för entusiastfordon.
På samma sätt har Oslo ­Motor Show etablerat sig som träffen som summerar året som gått.

– Hela idén med Oslo Motor Show är att samla så mycket som möjligt från så många fordons­kulturer som möjligt, och då med fokus på fordon och profiler som har utmärkt sig ­särskilt ­under året, och som man som besökare inte haft möjlighet att se på ett och samma ställe, förklarar Daniel ”Padde” Lindstedt, projektledare för fordons­utställningen.

Något som kommit att bli ­synonymt med Oslo Motor Show är en möjlighet att få se det senaste, mest exotiska och tekniskt avancerade som fordonsindustrin kan uppbringa.

– Förra året kunde ­besökarna se en McLaren Senna, bland ­annat. Det är upp till minst den ­nivån det handlar om, säger Padde utan att avslöja vilket, ­eller vilka årets dragplåster är.

Det är också på Oslo ­Motor Show som Skandinavias ­Flotteste Bil har utsetts, varje år sedan 2009. Till nästa år uppdateras konceptet, och som final för ­denna form av tävlingen kommer samtliga vinnare från 2009 att presenteras i en stor och rymlig jubileums­monter i AmCar-hallen, med historik och ljussättning som lyfter fram vinnarna.

– Det är en unik möjlighet. Det är första, och förmodligen enda, möjligheten att få se alla ­vinnarna tillsammans samtidigt, säger Padde och fortsätter:

– Det har varit lite av ett detektiv­arbete att få tag i alla nio vinnarna. Någon har sålts vidare, flera har inte synts på många år. Men alla existerade fortfarande och var i bra skick och alla ägare var väldigt positiva när de fick förslaget och ville vara med.

Oslo Motor Show har alltid ­varit en dynamisk träff som ­bjuder på aktivitet och spektakulära uppvisningar. Om de yngsta får trötta mässfötter kan de ladda ny energi genom att prova drifting­trehjuling, eller köra microbil. Utomhus kommer drifting­mästaren Fredric Aasbø att demonstrera bil­kontroll av världsklass. Och det var bara ett litet ­acc-plock av vad som komma skall 25-27 oktober 2019, på den tionde upplagan av Oslo Motor Show.


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se