Event e

Över 400 föranmälda till EDPS i Emmaboda imorgon!

Publicerad 2017-05-19

Det är smått fantastiska förutsättningar inför En dag på strippen Emmaboda imorgon. Vi har aldrig haft så många föranmälda till utställningen där en jury står redo att välja ut de finaste bilarna – och massor av mer eller mindre preppade bilar kör 402 meter dragracing. I kuren sitter skitsnackarmästarna Mats Appelgren och Mikael Johansson och för kidsen finns det allt från hoppborg till trampbilar.
Vi har fångat Daniel ”Padde” Lindstedt som i skrivande stund springer runt på Emmaboda Flygbana och ser till så allt är redo för morgondagen.

Vad kan vi se fram emot, Padde?
– Du, det kommer bli en kanondag. 27 grader varmt i solen, så ta med solkräm, vatten och keps! Vi har över 400 föranmälda och vi har inte ens något krav på föranmälan så det kommer lätt bli över 500 bilar här imorgon.

Har du tips på något särskilt vi inte får missa?
– Håll koll på Max Löfqvist som kommer med sin turbo-E30. Han kommer köra redigt fort. Sen är det kul att även stylingkillar som Jim Björk anmält sig till strippen, han kommer med sin bruna jättebreda Corvette C5 som vi skrivit om i Bilsport.

Det blir drifting också?
– Ja, på Dynapac Action Arena blir det uppvisningsdrifting från klockan 11 och sen hela dagen. Det är ett tiotal förare som kommer bränna däck, bland annat Calle Linnarsson och Rickard Ivars. Det är Blekinge Midnight Club som arrangerar det här tillsammans med oss.

Du får många frågor om hur man kan betala körning och inträde, vad är det som gäller?
– Det är enkelt – vi tar både kontant, kort och swish!

Hur ser fästet ut på strippen?
– Som vanligt kör vi oklistrat, men asfaltsblandningen är av finare fraktioner sten så vi kan lova att det är bättre grepp än på gatan. Vi har ändå haft tider på 7,90 här så det är riktigt bra.

Och det går att komma dit utan föranmälan?
– Absolut. Det som kan bli fullt är utställningsområdet, så där gäller det att man är ute i god tid. Men för strippen brukar det inte vara något problem.

Något sista ord inför imorgon?
– Sure. Lämna alkoholen hemma, men ta med vatten och solskydd. Det kommer bli en grym dag!

> Mer info om eventet
> Här kan du se alla anmälda hittills (räkna med att det blir i alla fall hundra till!)

Film från 2016:


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se