Motorsport e

Patrik Flodin klättrade i V8 Thunder Cars-tabellen

Publicerad 2013-07-14

I helgen kördes den andra deltävlingen i V8 Thundercars. Och för Patrik Flodins del blev det lite av en revansch.
I premiären på Ring Knutstorp blev han fyra i första heatet och snurrade sedan bort sig i andra.

Vid helgens tävlingar på snabba banan i Falkenberg fick Patrik till ett mindre lyckat kval och startade i ytterspår i sjätte led i första heatet.
– Jag förstod att det skulle bli trångt och kunna bli en hel del startsmällar, så jag tog en rövare och höll ytterspåret i stället.

Det visade sig vara bästa tänkbara strategi. Han kom ut ur första kurvan som andra bil efter Daniel Ros och Alx Danielson. Efter några körda varv kom safteybilen ut och när Daniel bromsade, tvingades Alx panikbromsa.

– Jag låg bara en halvmeter bakom Alx och råkade tyvärr köra in i honom så han åkte av banan, vilket var tråkigt, säger Patrik.
Därmed var andraplatsen ett faktum för Patrik i ett race som Daniel Ros vann. Trea blev Gabriel Blomberg och Alx kom tillbaka på banan och slutade femma.

I andra heatet för dagen startade Patrik i femte startspår. Han hade en tät fight om fjärdeplatsen med Kim Andersson, men det var Patrik som drog längsta strået i fighten.

Vann gjorde Fredrik Ros före Alx Danielsson och Ted Brink blev trea. Men Patrik är trots sin revansch i Falkenberg inte helt nöjd.

– Jag är jättenöjd resultatmässigt med helgen, säger Patrik, Däremot är jag mindre nöjd med farten. Som det är nu, kan vi vara med och hålla upp farten i 7-8 varv, sedan börjar jag tappa fart. Så vi ska försöka hinna med ett test innan Östersund i augusti, så vi kan hålla upp samma fart från start till mål.
I och med helgens resultat avancerar Patrik upp till en fjärdeplats i totala SM i klassen.


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se