Motorsport e

Patrik Flodin satsar på rallycross

Publicerad 2014-01-09

I dag offentliggjordes att Patrik Flodin kommer att köra i den nya Supercar Lites-serien som ingår i STCC:s nystartade satsning på rallycross, RallyX Supercar Scandinavia, tillsammans med Brings Racing.
Klassen som har SM-status körs med fyrhjulsdrivna bilar med drygt 300 hästar under huven.

Patrik är vi vana vid att se i en rallybil och då på internationell nivå. Han har två VM-silver i Grupp N i bagaget. Dessutom är han den första icke ryska medborgaren som har kammat hem segern i ryska mästerskapet i rally.

I fjol debuterade Flodin tillsammans med Brings Racing i V8 Thundercars och utsågs till ”Årets Rookie” i klassen. I och med den här satsningen gör han sin rallycrossdebut.

– Jag tror att den här kombinationen av rally och racing är en bra mix och passar mig som handen i handsken, säger Patrik entusiastiskt.
– Det har alltid varit lite av en dröm att få köra rallycross och jag är verkligen tacksam för att Brings Racing ger mig den här chansen i en så här motorstark bil. Det ska verkligen bli otroligt kul!

På lördag far Patrik och teamchef Bengt ”Becke” Bring till Nynäshamn och hämtar sin rallycross-Ford hos Olsbergs MSE.

– Det ska bli riktigt kul och spännande, säger Bengt.
– Vi har fått ett otroligt bra mottagande av Andréas Eriksson och Olsbergs MSE, som byggt bilen och jag ser nu fram emot en säsong på rallycrossbanorna.


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se