Nyhett e

Peugeot visar två små koncept i Genève

Peugeot visar två konceptbilar i Genève. XY Concept visar hur en framtida liten stadsbil kan se ut och GTi Concept återuppväcker andan hos en legend, Peugeot 205 GTi.

Publicerad 2012-02-18

En ny GTi! Peugeot visar upp en möjlig uppföljare till ikonen 205 GTi i Genève. Det handlar om en ny liten bil med fokus på körglädje och prestanda. Motorn är en 1,6-litersspis på 200 hästar från RCZ THP 200 och en sexväxlad manuell låda.

Bilen har 18-tumsfälgar med röda insatser, precis som på avgassystemets insida. ”GTi Concept”-logon är gjord i borstat aluminium och sitter, precis som på 205 GTi, bakom dörrarna.

Insidan går i svart med inslag av rött. Instrumentpanelen är klädd i alcantara med gråa sömmar. Ratten är klädd i läder med en krominsats och ”GTi Concept”-logon finns på rattens nedre kant.

Designmässigt har Peugeot tagit inspiration från motorsporten. På huven, taket och i grillen har ett nätformat schackmotiv, hämtat från racingens svartvitrutiga flagga. På grillens nedre kant skymtar den franska flaggan.

Parallellt visar Peugeot upp XY Concept, ett exempel på hur en framtida småbil kan se ut.
En av höjdpunkterna i designen är en speciell lack kallad ”Pulsion”, som med sina 16 lager lack ser ut att skifta färg hela tiden.

Den drivs av en 1,6-liters e-HDI-motor på 115 hästkrafter och en sexväxlad manuell låda.

Interiörmässigt märks förarplatsen, ett pärlgrått lädersäte med veckat ryggstöd. Ratten är i läder med små klarröda ränder och en krominsats. Bilen har en förhöjd instrumentpanel i borstat aluminium och vita lysdioder i bakgrunden.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se