Nyhett e

Porsche visar nya 911 GT3 RS

Publicerad 2018-02-21

Inom loppet av ett år har nu Porsche lanserat tre GT-modeller – GT2 RS, GT3 och nu kommer GT3 RS. Med 520-hästars sugmotor, en prestanda som räcker till en 0-100-tid på 3,2 sekunder och en toppfart på 312 km/h.

Det är en typisk GT3 RS som följer historien till punkt och pricka. Det ska vara en hög fast bakvinge, skalstolar i kolfiber, lättviktsdörrar med stroppar istället för handtag – och inget baksäte förstås. Ljudisoleringen är i minsta laget och en lättare baklucka har också monterats.

Boxermotorn är förstås utan överladdning, och jämfört med föregående modell (och nuvarande GT3) är den på 20 hk mer. Rödmarkeringen nås först vid 9.000 varv, och växlandet sköts med en sjustegad PDK-låda.

Alla GT-modeller kan köpas med Clubsport-paket, i GT3 RS får man det utan extra kostnad. Det innebär säkerhetsbur, manuell brandsläckare, förberedelse för batteriavstängning och sexpunktsbälte. Vill man vara ännu mer hardcore kan man kryssa för Weissach-paketet som ytterligare minskar vikten på bilen. Det blir kolfiberdelar högt och lågt, magnesiumfälgar och vikten landar på 1.430 kilo.

Beställningsmöjlighet finns från och med nu, och första bilarna rullar in i svenska bilhallar i början av juni. Det smakar och kostar – mer exakt minst 1.950.000 kronor.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se