Nyhett e

Premiär för Racingbloggen på Bilsport.se

Publicerad 2019-03-05

Du som har läst Bilsport och syskontidningen Bilsport Rally & Racing känner säkert till namnet. I båda tidningarna bidrar Mattias Persson regelbundet med reportage om några av Sveriges främsta racingförare och dessutom är han krönikör i Bilsport Rally & Racing.

Nu skruvar vi upp samarbetet ytterligare och släpper Racingbloggen på Bilsport.se!

 

Vad kan vi förvänta oss att få läsa i bloggen, Mattias?

– Tanken med den här bloggen är att vi ska försöka ge läsarna en större inblick i vad som egentligen pågår i depån, framför allt då med fokus på de internationella mästerskap där vi har svenskt deltagande. Ambitionen är inte i första hand att rapportera så mycket under pågående tävlingshelg – det finns det andra forum för – utan snarare att ge en summerande och mer analytisk, personlig sammanfattning under dagarna närmast efteråt. Som läsare kan man förvänta sig ett eller två inlägg per vecka till att börja med, och det kommer säkert också att bli en del personliga nedslag från mina resor på väg till eller från olika race. Vi drar igång redan till helgen med IndyCar-premiären i St. Petersburg!

 

Det låter bra – lagom nivå för en racingnörd, med andra ord?

– Ja, eftersom den här bloggen främst vänder sig till en redan initierad målgrupp vill jag använda den till att gå in lite mer på djupet i analysen. Jag har förmånen att ha lärt känna många av dem som tävlar ute i världen idag, och det är så otroligt mycket intressant information som aldrig blir förmedlad till allmänheten. En del av det vill jag använda i Racingbloggen.

 

Sedan flera år tillbaka jobbar du med PR och som manager för flera svenska toppförare, hur började du på det spåret?

– Det började egentligen med att jag plötsligt blev förälskad i Formel 1 vid 11 års ålder. Jag vet inte varför, men jag såg ett race på TV – Europas GP 1999 – och fastnade direkt. Under gymnasieåren började jag förena den passionen med ett intresse för text och media. Jag skrev, mest för skojs skull, ett antal artiklar som publicerades lite här och där, och det ledde i sin tur till mitt första riktiga uppdrag som pressansvarig åt Felix Rosenqvist (som på den tiden tävlade i Kina). På den vägen är det.

 

Läs Racingbloggen här: http://www.bilsport.se/kategori/racingbloggen/


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se