Nyhett e

Rally Masters kommer i mars

Franska Infogrames Entertainment som ger ut Digital Illusions spel Rally Masters har bestämt ett lanseringsdatum för spelet i Europa. PC-versionen lanseras den 29 mars och Playstation-versionen den 5 april.

Publicerad 2000-05-09

– Lanseringen sker i samband med påsk, vilket efter jul är den bäst säljande perioden under året. Exakta lanseringsdatum för USA-marknaden är ännu ej satta, dock räknar vi med att produkten lanseras någon gång under andra kvartalet i USA på för både PC- och Playstation, säger Fredrik Liliegren, på Digital Illusions.
Infogrames meddelar samtidigt att man har, efter en genomgående analys av försäljningen på Nintendo 64-marknaden i både Europa och USA, beslutat att dra sig ur denna marknad. Detta innebär att Nintendo 64 versionen av Rally Masters inte kommer att lanseras av Infogrames i varken Europa eller USA. Digital Illusions har dock rätten att förhandla med andra förläggare gällande denna version av spelet. Bolaget har inlett förhandlingar med ett antal förläggare men vid denna tidpunkt har inget konkret avtal slutits gällande publicering i varken Europa eller USA.
– Det är givetvis tråkigt att Infogrames drar sig ur Nintendo 64 marknaden. Våra förhoppningar är dock att vi genom de förhandlingar vi nu inlett ska kunna genomföra en lansering senare i år, fortsätter Fredrik Liliegren.
Det är Digital Illusions som även ligger bakom STCC-spelet som sedan lanseringen den 25 november 1999 fram till och med den sista december 1999 sålt hela 32.000 exemplar.
– STCC-spelet, som var det näst mest sålda spelet i Sverige under december månad, är för oss en stor försäljningssuccé. Vi hade prognostiserat med en försäljning på 30.000 enheter under 1999. Trots försenad lansering med en månad överträffades försäljningen med cirka 2.000 enheter. Detta ger oss starka indikationer på att försäljningen kommer att fortsätta gå bra även under år 2000, avslutar Liliegren.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se