Motorsport e

Renault tillbaka i Formel 1

Publicerad 2016-02-04

Renault är tillbaka i Formel 1 och som ett av de första teamen visade man upp nya bilen och förarna igår i Paris för världspressen. Danske Kevin Magnussen är en av förarna i teamet.

Med det helt nya fabriksteamet Renault Sport Formula One Team är Renault på väg till toppen i en av motorsportens hetaste klasser; F1. Målet är att återigen nå toppen och vinna världsmästerskapet.

Redan 1977 introducerade Renault turbomotorn i Formel 1 och 1992 vann Renault tillsammans med Williams världsmästerskapet.

Renault har deltagit i mer än 600 Formel 1-lopp och totalt har Renault vunnit mästerskapet 12 gånger som motorkonstruktör, 11 förar-världsmästartitlar och totalt 168 Grand Prix-segrar. I över 40 år har Renault varit dedikerade till Formel 1.

”Vi är övertygade om att motorsporten ger en extra gnista och fascination till både motorsportentusiaster och vardagsbilister. Formel 1 kommer öka uppmärksamheten och kännedomen kring Renault, speciellt på de marknader där Renault är nykomling. Vårt ökade engagemang och involvering i motorsporten kommer vara kärnan i varumärket Renault och i företagets strategi kring teknisk utveckling”, sa Carlos Ghosn på presskonferensen i Paris där Renaults motorsportstrategi presenterades.

2016 blir året då Renault kommer tillbaka till F1 men också det år då satsningen skall byggas upp, vilket Carlos Ghosn var tydlig med. Renault har som mål att 2017 på allvar börja köra för att nå topplaceringarna.

Förutom danske Kevin Magnussen kommer brittiska Jolyon Palmer och tredjeföraren fransmannen Esteban Ocon att köra för teamet.

Återkomsten till F1 är en del i Renaults nya omfattande satsning inom motorsporten. Renault Sport kommer delas upp i två avdelningar; Renault Sport Racing och Renault Sport Cars.

Renault Sport Racing omfattar alla Renaults motorsportaktiviteter inklusive Formel 1, Formel E Dams, Formel Renault 2.0, Renault R.S 01 Trophy samt en lång rad andra aktiviteter.

Renault Sport Cars är en utveckling av Renault Sport Technologies som är känt för att utveckla Renaults RS modeller; Mégane och Clio samt GT versionerna av Mégane. Renault Sport kommer utveckla sitt internationella avtryck och växa genom ökade investeringar.

Källa: Renault


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se