Motorsport e

Rickard Rydell fick oväntad nostalgikick

Publicerad 2019-04-23

Fyra bilar med Rickard Rydell-anknytning – en dröm för racingentusiaster! Och racinglegendaren själv såg också ut att trivas när han intervjuades och träffade fans på Bilsport Performance & Custom Motor Show.

– Egentligen är jag inte en sån som lever på gamla meriter, men det här är jättekul! Många har kommit fram och pratat, och många av dem följde BTCC och STCC genom tv-programmet Race. Det känns kul att så många fick bilintresset genom allt detta. Så jag kommer gärna tillbaka, men det får nog bli om 15 år, i nostalgihallen …

Meritlistan är lång och Rickard säger att han har kört färdigt. Just nu känner han att det räcker med uppdraget som expertkommentator samt att han hjälper kartinglöftet Dino Beganovic.

– Han är en av de mest talangfulla förarna på länge, säger Rickard.

På mässan visades som sagt fyra bilar, varav S40:n är hans egen. En shakedown med bilen gjordes för drygt ett år sedan, men vad han ska använda den till har han inte bestämt sig för ännu.

– Antingen behåller jag den som utställningsbil, eller ska jag ”hålla den vid liv”. Jag har ägt den sedan år 2000 ungefär. Ville bara ha en av 98:orna och för bara något år sedan fick jag loggboken till bilen. Då såg jag att det var med den här jag vann BTCC!

 


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se