Bilbyggen e

Robban bygger V60 widebody: ”Jag är själv i chock!”

Publicerad 2018-02-23

Det bara small till när Robban Eriksson la ut bilder på sin nylackade Volvo V60 widebody i gul treskikts pearl igår.
– Jag trodde aldrig det skulle bli så här stor uppståndelse. Jag har väl fått 400-500 nya följare på Instagram sen igår och kanske 6.000 gilla på bilderna!

Udda även i Sverige
Vi är inte så värst förvånade. Att plåtbredda en V60 hör inte till vardagsmat ens i landet Volvo, och utförandet är helt rätt. Robban gjorde en sökning innan han började jobbet och hittade något märkligt Rocket Bunny-bygge på en V60 i ett asiatiskt land. Själv vände han sig till polaren Mattias Svensson, vars blå C70 pryder senaste Bilsport.
– Han hjälpte mig fixa rejäla sidokjolar i plåt efter mina önskemål. Det är fyra breddade framskärmar till en V70 II -08, berättar han.

Sidokjolar med tålighet
Han grejade till rejäla sidokjolar som står pall för att hans barn tar ordentliga kliv in i bilen.
– När jag bygger bil måste det vara bruksbilar även om det ser bra ut, så glasfiberbreddare föll bort. Det här är fyrkantsprofiler och ekonomiplåt, det är gjort för att hålla.
Fronten är en egen mix av V60 R-design -16, nederdel från V90 och XC60.
– Jag testade med en hel V90 R-designfront först, men den är för skarp i linjerna. Det harmonierade inte med resten av bilen som är mycket rundare i formerna, så nu ligger nästan hela fronten i en hög i garaget, berättar han och skrattar.
Samma sak bak. V90-diffusorn föll inte byggaren i smaken, så det var en XC60-dito som passades in.

Mycket jobb inuti – också
Insidan är en egen historia. Vi får inte se några bilder ännu, utan det blir Bilsport Performance & Custom Motor Show som gäller.
– Jag brukar köra min egen stil. Omsytt tak gillar jag, jag har kört på Audis quiltade tjocka innertak som både är snyggt och ljuddämpar grymt bra.
– Stolarna är helt nya V90 R-design och det är jag nog ensam om i en V60.
Ratten är också V90 R-design, det sitter infällda högtalare i instrumentbrädan från en XC90 -17, och det är en motorstyrd DVD-spelare. Ljudet kommer från ”Blam”, levererat av Bilradiohuset.

Renault-lack
Färgen då – det är samma kulör som man kan få på Renault Mégane RS.
– Det stod en sån hos Volvo med spotlights rakt på, och det såg skitbra ut. Det var då jag bestämde mig. Taket är svart men samma pearl som i det gula, ruskigt snyggt i solen.
Bilen rullar på 20-tums Axe EX18-fälgar från 59 North Wheels, 10,5 tum breda bak och 9 tum fram.
Det som är kvar innan Elmia är som du ser diverse montagejobb i grillen, det ska dit diskret R-dekor och några ”hemlisar”. Se till att boka in ett besök i Jönköping i påsk!

Fotnot: Robban har tidigare ställt ut en ombyggd röd XC60 med spår av rådjur i fronten.

> Här hittar du Robbans sida RE-Design


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se