Annons

Så hittade Anton rätt delar till Volvon

Publicerad 2019-04-15

Lite tur och en hel del tålamod – det är vad som krävs för att ta en renovering i mål. Och rätt delar så klart.

Det vet Anton Edberg, som köpte sin Volvo 1800S efter att ha sett en suddig annonsbild.

– Jag visste att den inte var i så bra skick, men jag trodde aldrig att den kunde vara så dålig som det senare skulle visa sig.

En renovering med en egen touch var målet. Arbetet i sig kände han sig säker på.

– Däremot var jag till en början lite orolig för hur jag skulle få tag på rätt delar och vissa detaljer har också tagit lång tid att hitta, berättar han.

Anton valde att göra det enkelt för sig – han köpte nytillverkade delar, bland annat dörrlister, backspeglar och de främre stötfångarna.

1800S, eller P1800 som den också hette, är inte den vanligaste Volvo-modellen, så att få tag i de där sista detaljerna var inte det lättaste för Anton. En del plåt hittade han från originalbilar i USA, men att gå den vägen för alla detaljer kändes övermäktigt.

Tänk om Anton redan då hade vetat att det finns nyproducerade karosseridelar för klassiska Volvo – och det på nära håll.

Han kom i kontakt med det svenska företaget VP Autoparts, en oberoende leverantör av reservdelar till äldre Volvo-modeller och klassiska jänkebilar.

– Först och främst fastnade jag för det stora utbud som fanns hos dem, och dessutom var det där jag fick bäst bemötande.

Dubbla Weber-45:or, nya kammar och lite annat godis plockar upp effekten ett snäpp.

Bland annat har Anton köpt backspeglarna, framrutan, rutlister och lister till framskärmarna från VP Autoparts. Till motorrummet levererades en ventilkåpa och till inredningen passade han på att köpa ny klädsel tillverkad i Fristad samt en specialtillverkad golvmatta.

Anton har inte gjort en ren originalrenovering utan valde istället delar efter eget tycke och smak. Grå istället för röd golvmatta och röda armstöd på dörrsidorna är två exempel på detta. Alla inredningsdetaljer är producerade av VP Autoparts som dessutom tillverkade den nya golvmattan.

– Delarna passade perfekt och håller god kvalitet. Det var skönt att slippa strul med den biten.

Resultatet? Ja, bilderna talar väl för sig själva. Och förhoppningsvis får vi anledning att återkomma till Anton. Hemma i Tidaholm står nämligen nästa projekt – en P1800 som ska totalrenoveras …

Antons Volvo 1800 S kan du läsa mer om i Bilsport nr 1/2018. Nu väntar hans nästa projekt – en P1800 -61 som behöver en hel del kärlek.

Mer om VP Autoparts

VP Autoparts är en leverantör av reservdelar till klassiska bilar med fokus på Volvo och klassiska jänkarbilar. När man letar delar till en renovering är det smart att kolla med VP Autoparts först.

Deras produktionslinjer omfattar bland annat tillverkning av inredning motsvarande Volvos originalspecifikationer, nytillverkning av karosseri- och chassidelar samt kromdetaljer med perfekt passform, motordelar, renoveringssatser och mycket mer. Till och med billack kan blandas åt kunden i en egen lackstation. Den fyrspråkiga kundtjänsten hjälper idag mer än 40.000 nöjda kunder i 67 länder.

Mer än 100.000 artiklar står till förfogande direkt eller med kort varsel för att möta kundens behov av renovering och underhåll.

TEXT: Bilsports redaktion

FOTO: Mattias Larsson, VP Autoparts

Innehåll presenteras av