Motorsport e

Så körs rally-SM 2020

Publicerad 2019-09-03

Under sommaren tecknade Svenska Bilsportförbundet nytt ettårigt samarbetsavtal med arrangörerna av rally-SM, Motorarrangörerna i Sverige (MAS).

– Vi är glada över att vi har kommit överens samt att det finns en arrangörsmässig långsiktighet för mästerskapet, säger Lars Mattsson, ordförande MAS, och Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport, i ett gemensamt uttalande.

– Rally-SM ska genom samarbete och kvalitetssäkring stärkas som mästerskap, som varumärke och som plantskola för svenska rallytalanger, framtida WRC-förare, förklarar Mattsson.

Anna Nordkvist säger vidare:

– För Svensk Bilsport är det viktigt att rallysporten, precis som våra övriga sportgrenar, utvecklas och blir mer attraktiva för såväl, förare, arrangörer och publik. Det har MAS arbetat väldigt hårt med under åren och det är något som vi tillsammans vill fortsätta utveckla för svensk rallys bästa och ett starkt och kvalitetssäkrat mästerskap är, utöver den årliga WRC-deltävlingen i Värmland, en hävstång för rallysporten och annan svensk bilsport. Från Bilsportförbundets sida följer vi idag upp unga rallytalanger genom vårt arbete med juniorlandslaget i rally. I vår juniorsatsning har många duktiga förare och kartläsare fostrats genom åren. Allra senast Emil Bergkvist, regerande juniorvärldsmästare, samt årets toppduo i JWRC – Tom Kristensson och Dennis Rådström.

 

Rally-SM 2020 – Tävlingskalender

31/1-1/2, Sandviken

28-29 feb, Vännäs

22-23 maj, South Swedish

TBA, Skillingaryd

14-15 aug, Hässleholm

4-5 sep, Linköping


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se