Nyhett e

Saleen laddar med vilt sparkande Mustang

Publicerad 2014-09-24

Nya Mustang rullar in i Sverige nästa år, och eftermarknadsfirmorna gnuggar sina händer. Saleen jobbar för fullt i kulisserna, och nu har de släppt lite information om deras version av den förväntade storsäljaren.

Stora frågan rör förstås effektuttaget, och vi lär inte bli missnöjda med den saken. V8-versionen lämnar från fabrik 435 hästkrafter, det vässar Saleen till 450 i icke överladdad form, men det är ju med kompressor man vill ha en Saleen. Där landar ett av Saleens S302-alternativ på 640 hästkrafter. Köparen kan själv välja utväxling på lådan, och om man vill köra manuell eller automatisk växellåda.

Den kommer i tre trimnivåer med namnen White Label, Yellow Label och Black Label. White Label är den som saknas överladdning, men den har fortfarande trevliga uppgraderingar som nytt sportavgassystem, diffspärr, sportfjädring, motorhuv med lufthål och bakvinge. Yellow Label har kompressor och övriga modifikationer som White Label, medan Black Label är värstingen med sidokjolar, ny bakdel med integrerade utblås, ännu sportigare sportfjädring, upplysta instegslister, läder och alcantara-säten och en rad färger att välja mellan.

Saleen har öppnat sin förhandsbokning, och slänger du in 2.015 dollar så får du en kölapp.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se