Bilbyggen e

Sliten tjänstebil ska glänsa igen

Publicerad 2019-08-15

Vi på Bilsport har sörjt förlusten av vår älskade projektbil: T-Gul.
När vi räddade en 850 T-5 R undan skrotdöden var planen att renovera och använda den som en praktisk och representativ redaktionsbil med högt entusiastvärde.

Problem: Den blev fin. För fin!
Att T-Gul skulle rulla land och rike runt som reguljär redaktionsraket kändes inte värdigt en historiskt mycket viktig och idag sällsynt bil i så gott originalskick. Med ålderns rätt var den egentligen inte heller helt praktisk som en sådan längre.
Dessutom var det trångt i garaget. Tillsammans med några andra av förlagets projektbilar såldes T-Gul på auktion för att hitta nya hem hos entusiaster som skulle älska och vårda den.

Nu är sorgearbetet över, för de flesta av oss, men behovet av en praktisk och representativ redaktionsbil kvarstår. Vad göra?

Lösning: I garaget står en brun V70 av tredje generation på väg att avyttras efter flera års hårt slit som oälskad tjänstebil. Vårt exemplar är verkligen inte vackert. Men modellen är vanlig. Den är praktisk. Inte särskilt dyr. Och så finns en hel del justa tillbehör på eftermarknaden till den. Den tar vi!

Arbetet med att förvandla den svårt slitna kombin till finbil med högt bruksvärde har precis påbörjats och sker i samarbete med Vparts. Förvandlingen inleds efter Vallåkraträffen 17-18 augusti där projektet presenteras i befintligt tjänstebilsskick.
Se vår ännu icke namngivna projektbil på Enoch Thulins flygplats 17-18 augusti. Följ projektet i en artikelserie om 3 delar med start i Bilsport 14.


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se