Annons

Snygg bil – även på vintern

Publicerad 2017-10-30

Visst är det kul att fixa med bilen. Men byta till vinterdäck tillhör inte det där roliga fixandet. Därför är det bättre att låta Däckia ta hand om din bil när det är dags för skiftet. Lättast är att boka tid för skifte på deras hemsida, www.däckia.se. Hos dem kan du också tryggt och enkelt förvara däcken, så slipper du det. De erbjuder olika förvaringspaket beroende på hur mycket du vill att de tar hand om dina hjul till det är dags att skifta tillbaks till sommarhjulen igen. Du kan till exempel få dina fälgar inte bara rena utan rena, vaxade och polerade!

Och du, vinterhjul behöver inte alls se tråkiga ut. Det finns läckra och vinteranpassade fälgar till alla bilar i alla storlekar. Pirelli vinterdäck med rätta greppet finns upp till 22”. Även dubbade Ice Zero som med sina vägegenskaper kom på andra plats i Teknikens Världs vinterdäcks test 2017. Ett säkert och kul alternativ om du gillar prestanda och aktiv körning även om vägbanan är täckt av is och snö. Hos Däckia får du all hjälp du behöver. Deras stora utbud och kunniga personal kommer se till att du både kör säkert och snyggt.

En påminnelse om lagen för vinterdäck

1 december till 31 mars är det lag på vinterdäck i Sverige om det råder vinterväglag. Från 1 oktober till 15 april är det tillåtet att använda dubbade vinterdäck.
Håll koll på mönsterdjupet, det måste vara minst 3 millimeter. Men för att fungera bra på vinterväglag, i snö, slask och på is, bör mönsterdjupet vara minst 5 millimeter.

Innehåll presenteras av