Nyhett e

Soliga Gällivare Mot nya höjder

Vädrets makter var helt klart på vår sida. Kanske inte till en början, men visst tusan vände det.
Efter att vi helgarderade med varsin ursnygg poncho bestämde sig vädret för att gå från regn till uppehåll till solsken!
Och gruppbilden? Allt vi kan säga är: Gällivare rockar!

Publicerad 2012-06-12

Som ni vet var vi inte alltför optimistiska imorse.
Vi misströstade så pass att första uppgiften i morse blev att införskaffa varsin poncho. Och ja, vi trodde de skulle komma till användning.

Men som tur är hade vi fel. Och tur var väl det, för Gällivare visade sig närmast gå man ur huse för att ta sig till gruppbilden vid Nunisparken.
Vi räknade till minst 210 bilar!

Men tack vare att vädret svängde till det bättre hann vi även kolla på en hel del spännande bilar redan innan gruppfotot.
Fast dagens stora motorupplevelse får nog tillskrivas två hjul och åtta cylindrar! Så grymt att en Viper GTS inte känns särskilt frän i direkt jämförelse.

Dagens stora behållning visade sig dock Dundret vara. Nu när vi lärt oss att det heter Dundret, så tog vi en tur upp dit. Över 800 meters höjd. Och vilken utsikt vi bjöds på. Nästan overkligt med all snö … I juni!!!
Att sitta längst upp på varsin sten, äta en redig lunch och bara njuta av den närmast oändliga utsikten innebar balsam för själen.

Gällivare har fler fräna miljöer att bjuda på. Kåkstaden inte minst, vilket blev platsen där Johanna Klippmarks fräscha Nissan Skyline R34 fotades. Kul att bilhobbyn inte bara intresserar killarna!

Kvällen avslutades med en stilla kopp kaffe och trevligt sällskap i bästa tänkbara retrofik, ett ställe vi lär återkomma till även imorgon.

Vi får heller inte glömma att framföra ett stort tack till kvällens funktionärer, som bistod med ovärderlig hjälp vid gruppfototillfället. Som alltid: Utan er hade det aldrig fungerat.

Idag var det uppåt. Imorgon väntas det gå nedåt. Mer bestämt genom ett gruvbesök. Eller mer bestämt: Gruvorna väntar besök av oss.
Häftigt? Definitivt!
Vi känner oss som barn på (h)julafton.


Fredrik Lund

bilsport@bilsport.se