Nyhett e

Sport i väntan på Type-R

Publicerad 2014-09-24

Honda har ännu inte släppt taget om sin profil som klassledande laståsna. Det är de fakta i siffror som lyfts fram först och främst när Honda själva skriver om Civic.
Utmärkt, men ingen direkt pulshöjare.

De har, trots allt en ny Type-R på ingång. Uttalanden som istället vrider över fokusering från skuff till en ambition att bli klassledande på Nürburgrings Nordslinga har hörts. Det har fått hjärtat att slå lite snabbare.

Som uppvärmning inför denna körmaskin får vanliga Civic – den med lastutrymmet – en uppdatering för lite sportigare profil. Det handlar om nya strålkastare med integrerade varselljus för körning i dagsljus, och nytt styling på stötfångare, grillar, kjolar och bakspoiler samt nya 17-tums hjul. Inredningen piffas upp med ny klädsel, kromat dörrhandtag och metallicsvarta plastpaneler.

Dessa sportmodeller har en 120-hästars 1,6-litersdiesel alternativt en 1,8-liters bensinfyra på 142 hk. Det och så klassens bästa bagageutrymme: 477 liter för den vanliga karossen och 624 för kombin – med baksätet uppfällt såklart.


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se