Nyhett e

Sportigare version av Skoda Kodiaq

Publicerad 2017-01-31

I helgen fick vi se Skoda Kodiaq livs levande på Stockholm Lifestyle Motor Show – i mars presenteras den vassare Sportline-versionen på Genève-salongen. Särskiljande design inifrån och ut, alla fyrhjulsdrivna och välutrustade.

4,7 meter långa Skodiaq rymmer upp till sju personer, nöjer man sig med fem säten får man in 720 liter last där bak. I Sportline-version med lite fräsigare stötfångare fram och bak med djupare spoilers och tröskellådorna lackade i bilens färg. Nosen rymmer en mängd svarta detaljer liksom takräckena som blir i samma färg, så det blir inga svårigheter att särskilja den från vanliga modellen. 19-tummare är standard på Sportline men 20 finns som tillval.

Inuti har man fyllt på med sportstolar med lite greppigare sidostöd och en elektriskt justerbar förarstol med minne, det är Alcanta-klädsel och sömmarna är silverfärgade. Aluminiumdetaljer återfinns i bland annat pedalerna medan ratt och växelväljare är i läder.

I mediasystemet har man fått in lite extra information om G-krafter, turbotryck, motoreffekt och olje- och vattentemperatur för att spä på den sportiga känslan. Standard är också körprofilsväljaren där man kan anpassa bilens uppförande efter underlag och lust.

På säkerhetssidan hittar vi förstås autobroms som standard medan autobroms vid backning finns som tillval. Tillval är också saker som 360-gradersvy i displayen med hjälp av ett flertal kameror, men även döda-vinkel-varnare behöver köpas till. Bilen är ständigt uppkopplad via Skoda Connect, och den kan automatiskt larma vid en olycka. I displayen ser man snabbt och smidigt var man är genom Google Earth-appen som visas på den 9,2 tum stora skärmen.

Motorerna i Sportline-utförande är fyra till antalet – två bensinare och två dieslar mellan 150 och 190 hk. När vi får se första Sportline-Kodiaqen i Sverige framgår inte av pressmaterialet så vi får ivrigt vänta…


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se