Motorsport e

STCC går i konkurs

Publicerad 2019-02-06

Aktiebolaget STCC har ansökt om konkurs. Ekonomin i bolaget har inte sett ljus ut på länge, och åren efter finanskrisen nämns som en särskilt bidragande anledning.

Nu saknas därför förutsättningarna att driva verksamheten vidare.

Men det kommer att köras ett SM i standardvagnsracing 2019. En ny konstellation ska driva mästerskapet.

– Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta. Därför kommer Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavian Series AB och racingbanorna att agera tillsammans, säger Svenska Bilsportförbundets vd Anna Nordkvist.

Sedan starten 1996 har STCC lockat till sig såväl både förartalanger på tillväxt som etablerade stjärnor, exempelvis Mattias Ekström, Thed Björk och Johan Kristoffersson. Det finns inget som säger att den trenden kommer att brytas med den nya konstellationen.

Den 3-4 maj körs säsongspremiären på Ring Knutstorp och mästerskapet, med de andra klasserna som V8 Thunder Cars, kommer att köra vidare i samma spår.

– STCC har under en lång tid varit ett bra event för banorna. Med det nya TCR-reglementet och teamen, plus alla andra klasser som vuxit sig starka finns det definitivt en ljus framtid, säger Fredrik Sjöqvist, vd för Mantorp Park och talesman för racingbanorna i det nya samarbetet.


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se