Nyhett e

Stenhård konceptbil från Cyan Racing

Publicerad 2019-03-04

Cyan Racing har jobbat hårt med att ta fram en ny tävlingsbil till WTCR-säsongen som startar i maj. De fyra bilarna kommer att köras av den mycket rutinerade racingkvintetten Thed Björk, Yvan Muller, Andy Priaulx och Yann Ehrlacher.

Men mer än så har hunnits med. Tävlingsbilen, Lynk & Co 03, finns numera som en gatversion!

Än så länge är bilen i prototypstadiet men onekligen låter det på Cyan Racings vd, Christian Dahl, som att det finns större planer än att bara visa upp sig:

– Det här är ett prestandakoncept men det kan också vara ett första steg mot ett erbjudande till Lynk & Co-kunder, där vi tar med det vi har lärt oss på banorna till vägen, säger han.

Lynk & Co 03 Cyan Concept blir prototypens fullständiga namn – och den är framhjulsdriven, precis som tävlingsbilarna. Trots det har 2-liters turbofyran laddats hårt, maxeffekten är 528 hk och maxvridet 504 Nm.

Cyan Racing uppger en 0-100-tid på 4,4 sekunder och 0-200 km/h på 10 sekunder. Inbromsningen imponerar också: 100-0 km/h på 30 meter.

Under skalet finns en 6-växlad sekventiell låda, Öhlins-dämpare, 6-kolvsok med 378 mm stora bromsskivor (fram) och totalt väger bilen 1.287 kg.


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se