Nyhett e

Stoppade rattfyllo med sin lastbil – får titeln Årets Trafikhjälte 2018

Publicerad 2018-06-05

10.000 kronor och den fina titeln ”Årets Trafikhjälte”, det kammade lastbilschauffören Andreas Ross från Flerohopp i Nybro kommun hem efter sitt drag att klämma fast en bil tillhörande en berusad person som körde aggressivt och vårdslöst mot trafiken – med polisen hack i häl. Personen körde ur en rondell in på en enfilig väg mot mötande trafik, vilket fick Andreas att reagera snabbt.

Han lyckades med sin lastbil stoppa honom mellan sitt fordon och ett räcke. Hade personen passerat lastbilen hade en värre olycka kunnat inträffa, det var en lång rad med bilar bakom Andreas. Det är MHF, en ideell trafiksäkerhetsorganisation som främst arbetar för trafiknykterhet som delar ut priset.

Motiveringen lyder:
Med stort mod och sinnesnärvaro har Andreas Ross handgripligen visat prov på civilkurage. Han är en förebild och vi hoppas att han kan inspirera andra att ingripa när någon behöver en medmänniska för att förhindra en trafikolycka.

Det var efter en omröstning på Facebooksidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj. Kör inte full” med 200.000 följare som Andreas med god marginal vann årets tävling. Han fick motta priset igår på sin arbetsplats, åkeriet Keith & Son i Kalmar.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se