Bloggar e

Storm i ankdammen

Det stormar i vattenglaset/ankdammen Sverige igen. Anledning: En Koenigsegg har hamnat i diket. Ojojoj! Världskrigsrubriker, löpsedlar, ack och ve – den bilen måste vara enormt farlig!!!

Publicerad 2007-04-26

Nu har det hänt igen!! Den svindyra superbilen har åkt av vägen. Värden för 6,5 miljoner till spillo. Måste vara livsfarlig, sådana bilar borde förbjudas!
Eller?

Nej, inte alls. Det är bara en ryggmärgsreaktion i Jante-landet nummer ett. Det handlar inte om att Koenigsegg skulle vara farlig för den allmänna säkerheten. Låt vara att det är en extrem sportbil med hög effekt som ska användas med förnuft.
Men den här olyckan berodde helt och hållet på en ouppmärksam chaufför som pratade i mobiltelefon och inte var beredd på att vägen skulle svänga så mycket som den gjorde. Hade lika gärna kunnat inträffa i en Skoda Fabia.

Däck och fälgar
Och enligt Koenigsegg var skadorna på bilen inte alls i miljonklassen. Den hamnade i diket och fick skador på däck och fälgar. Visst är det vara pinsamt för Koenigsegg när en av deras chefer åker av vägen – men skyll inte på bilen!
Händelsen borde istället leda till en diskussion om det olämpliga i att prata i mobiltelefon under bilkörning – oavsett vilken bil man sitter i. Hands free eller inte, mobilprat tar ALLTID uppmärksamhet från bilkörningen. Jag säger inte att allt mobilprat ska förbjudas, det är omöjligt att övervaka, jag säger: Åk in till kanten och stanna när du ska snacka i mobilen!

Har jag fel?
Skriv gärna en kommentar här nedan.
Går bra även om du tycker som jag

Gunnar Svensson
Redaktör
Bilsport.se


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se