Bilbyggen e

Super Bee med Viper V10

Publicerad 2017-02-17

Just nu byggs ett muskelknippe av sällan skådat slag i en finsk verkstad nära ryska gränsen. Det är Custom Creations OY med Juhani Härkönen som mejslar fram en showbil med riktig fortåkar-potential. Sema-bygge? Inte omöjligt. Custom Motor Show? Definitivt – men när vet vi inte än.

Det är en Dodge Coronet i grunden med bur i rörramschassit och en 8,3-liters ny Viper V10-motor i fronten. Auto Verdi har tillverkat stakar goda för 2.000 hästar och ett torrsump-system. Det ska på en Kenne Bell-kompressor för att få upp effekten rejält, ett samarbete med svenska J:M Tech som du har kunnat läsa om i Bilsport nyligen.

Inget sparas åt slumpen; bilen blir proppfylld av ny teknik, seriöst racetänk och lär bli något som ger svallvågor jorden över när den står klar. Lita på att vi återkommer i ärendet! Tills vidare bör du inhandla senaste Bilsport, nummer 4/2017 för all information om bygget på våra Garageliv-sidor.

> Köp lösnummer här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se