Motorsport e

Sveriges nya racingorganisation startade på Ring Knutstorp

Publicerad 2019-05-06

Nystarten för svensk racing heter Scandinavian Racing League – SRL. Organisationen samlar de beståndsdelarna som tidigare körde under STCC:s flagg, och under den första helgen i maj var det premiär på Ring Knutstorp.

TCR Scandinavia är klassen som många förknippar med ”kungaklassen”. Bilarna som kör efter TCR-reglementet – och även förarna – känns igen från fjolårets STCC-säsong.

I årets första tävlingshelg segrade Mikaela Åhlin-Kottulinsky i det första racet. Detta efter en vädermässigt dramatisk kvaldag som bjöd på oväntade regnskurar och även snö!

Men Åhlin-Kottulinsky placerade sig i pole position till lördagens heat och vann till slut med två sekunder tillgodo till teamkamraten Robert Dahlgren.

Till race 2 valde 11 av 12 förare regndäck. Återigen spelade vädret ett spratt med teamen eftersom solen tittade fram strax före start. Den här gången hamnade Åhlin-Kottulinsky i närkontakt med Tobias Brink och fick bryta. Istället var det Andreas Wernersson, Brink Motorsport, som höll sig både snabbast och coolast racet igenom.

– Under helgen har vi haft allt från snö till regn till solsken – alla tänkbara väder. Det har varit en märklig helg. Det var bara i andra testomgången som vi körde med torr setup, och efter det har det varit regndäck på en bana som torkar, sa Wernersson som nu leder förarmästerskapet med sina 36 poäng.

– Starten på säsongen har varit fantastisk, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Jag hade inte drömt om att ta pole position, vinna det första racet och ha så bra fart.
Fler racingserier ingår i SRL. I Porsche Carrera Cup Scandinavia tog Robin Hansson, i sin comeback, en dominant dubbelseger för teamet Fragus Motorsport. I V8 Thunder Cars fortsatte regerande mästaren Emil Persson på samma sätt som förra säsongen – han tog segern i både Heat 1 och Heat 2. Dessutom tog hans teamkamrat i Bryntesson Motorsport, Mikael Karlsson, andraplatsen i första heatet.

– Det här hade jag inte väntat mig med tanke på hur lite tid jag har haft i bilen, säger Mikael Karlsson. Jag hängde inte riktigt med Emil i tempot men det kommer. Det finns mer att hämta till nästa tävling på Anderstorp.


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se