Motorsport e

Sydsvenska Mästaren koras

Publicerad 2014-03-12

South Swedish Rally är större än någonsin och i maj koras Sydsvenska Mästaren i rally 2014. Två rallysprintar och ett traditionellt rally ingår i tävlingen.

Under Kristi Himmelfärdshelgen den 29 – 31 maj körs South Swedish Rally (SSR) och under 2014 har evenemanget ett nytt koncept: South Swedish Rally Tour.
– Upplägget med sprintracen kombinerat med ett rally är något som vi är ensamma om i Sverige, säger Lars Mattsson, ordförande i SSR.

South Swedish Rally Tour startar på torsdagen med en asfaltssprint i Tingsryd på totalt 7,2 kilometer och körs som ett varvlopp.
Tävlingen fortsätter på fredagen med en riktigt publikvänlig grussprint på 4,7 kilometer strax utanför Växjö. Sträckan körs två gånger med semifinal och final och där koras även Sydsvenska Mästaren i Sprint 2014.

Under lördagen den 31 maj körs huvudnumret, South Swedish Rally, som är en traditionell rallytävling på kurviga och utmanande småländska grusvägar.
– Vår bangrupp har arbetet hårt för att få till en bra tävlingsträckning och South Swedish rally blir i år 270 kilometer långt varav 77 kilometer är fördelat på åtta specialsträckor. Som vanligt är det garanterat mycket sten i dikeskanterna, säger Lars Matsson.

Den som är snabbast totalt på de båda sprintarna och på rallyt koras efter tävlingen till Sydsvenska Mästaren i rally 2014.
Centralort för rallyt är Tingsryd tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, Svenska Rallycupen, Tjej-RM i Rally, Riksmästerskapet för historiska rallybilar (RM) och DM för Småland och Södra Bilsportförbunden.
– Tack vare detta räknar vi med en enorm bredd i startfältet, något som vi tror att publiken kommer att uppskatta.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se