Event e

Tidsattack med Time Attack-bilen

Publicerad 2019-05-09

Det är inte så mycket dragracing för Saabisten Robert Uhr numera, mest bankörning. Men ibland går Saab-fantomen på gatorna som en vanlig man, och en sådan vill ju förstås bränna lite gummi på En Dag på Strippen i Emmaboda.

Nordic Tuning Dalarnas tjänstebil 900 GTR-R är byggd för att vara så elak som möjligt i time attack med sisådär 600 hästar och 800 Nm i navdynon. Hur långt det räcker? Tja, körbarheten i Roberts bil brukar vara bra, och det är ju som bekant viktigare än 4-siffrig effekt – speciellt när det är framhjulsdrivet.
De framhjulsdrivna klasserna brukar gå lite kräftgång genom åren, ibland går det fort som satan, ibland inte alls lika fort. Vilken typ av år blir 2019? Är det kanske Robert som håller i taktpinnen?

Målen för dagen?

– Att ha så roligt det går och kanske bjuda på lite show då jag inte kan byta till greppdäck, menar Robert. Hoppas kunna köra en lägre elva om allt vill sig!

Vilka är huvudmotståndarna?

– Jag har dålig koll på vilka som kommer, men kollar man på Saabar så är ju Mikael Edstrand och Alexander Forsström de största, men de satsar 100 procent på strippen.

Varför kör du en Time Attack-bil på strippen?

– Bilsport och EDPS är något jag kört mest av under alla år, och jag kände att jag ville ha lite skoj nu innan Time Attack-säsongen drar igång.

Foto: André Källman

Klart du vill se hur herr Uhr presterar. Och all annan action över de 402 metrarna. Förköp din biljett till rabatterat pris genom att klicka här.


Gunnar Ljungstedt

bilsport@bilsport.se