Motorsport e

Tjejläger med körsimulator och kända förare

Publicerad 2016-06-30

Svensk Bilsport arrangerar den 22-23 oktober ett läger för bara tjejer som är intresserade av motorsport. Med på lägret är Ramona Karlsson, Magda Andersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky som alla är duktiga förare. Det blir föreläsningar, träning och köraktiviteter i en simulator.

Syftet med helgen är att få fler tjejer att ta chansen att komma och prova på att genomföra ett läger och ta del av de olika delar som Svensk Bilsport kan tillföra i en satsning mot att bli en bättre förare.
– Det handlar inte om att skapa ett tjejlandslag. Våra förare tävlar på lika villkor oavsett kön och våra landslag är uttagna gemensamt, men vi vet att det finns flera bra tjejer där ute som vi hoppas ska ta chansen nu och komma och prova på. Och vi tror att ett rent tjejläger kan kännas enklare att välja första gången man vill prova på, säger Svensk Bilsports förbundskapten Magnus Lampert och fortsätter;
– Även om det inom bilsporten tävlas på lika villkor så är det en mansdominerad värld, så jag är jätteglad för att det under lägret kommer finnas tre tjejer med som ambassadörer och i viss mån föreläsare. Tre tjejer som verkligen lyckats och som kan dela med sig av olika erfarenheter från sina karriärer, säger Lampert.

Lägret hålls på Bosön, Lidingö den 22-23 oktober och sista anmälningsdag är den 13 september.

> Läs mer här


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se