Nyhett e

Tofu Garage i Jönköping

Publicerad 2019-04-21

Gänget på Tofu Garage har inte mindre än fem bilar i sin monter på Elmia. Fyra av dem är deras egna. Vi svängde förbi hall X och fick oss en pratstund med grundaren Alex Biscayne. En synnerligen trevlig prick som har med sig sitt första bygge, en Toyota GT86 till Jönköping.

– Det var med den här bilen resan startade. Och du vet, jag bygger på den fortfarande. Den är inne på sitt tredje body kit nu.

Alex driver Tofu Garage tillsammans med sin far och sin flickvän. Och bilarna är låga och med ett extra fokus på prestanda och körbarhet.

– När jag bygger en bil är det för att den ska användas. Jag har kört sönder växellådan, rasat motorn och lite allt möjligt på den här bilen. Men det är bara en anledning för mig att bygga om och bygga bättre.

När vi frågar Alex om hur han ser på det här med trender och om han känner att något speciellt är på gång i branschen kommer svaret direkt.

– Jag älskar att gå på mässor och ta inspiration från allt kul jag ser. Självklart tar jag intryck från detta. Ärligt talat så var jag till exempel inte särskilt imponerad av bilar med negativ camber, men jag tänkte ”vad sjutton jag testar och bygger en sådan bil”. Och det var ju faktiskt riktigt kul. Så jag förstår absolut charmen. Men mest gillar jag bilar som har fokus på prestanda och väghållning.

Vilka trender uppfattar han då som heta?

– Wide body-kit. Det är inte helt nytt, men trenden är fortsatt stark tycker jag. Sedan hoppas jag för personlig del att motorsporttrenden växer till sig, eftersom mitt hjärta klappar extra för dessa bilar.

Du träffar Alex och gänget i Hall X på Bilsport Performance & Motor Show. Mer info om eventet hittas på www.customotorshow.se

 


Björn Magnusson

bilsport@bilsport.se