Nyhett e

Toyota-trippel sopade hem Super 3-drifting

Publicerad 2016-07-14

Tre driftingbilar åt gången så tätt det går och med så mycket rökutveckling som möjligt – i Gatebils nya format ”Super 3” behövs det hårdvara och talang utöver det vanliga!

I helgen gick tävlingen av stapeln i Rudskogen, och det var nuvarande Formula Drift-vinnaren Fredric Aasbø tillsammans med Ola Jaeger och Tor-Anders Ringnes som vann domarnas gunst.
– Det var fantastiskt att se och höra entusiasmen hos publiken, sa Fredric Aasbø.
– För en gångs skull försökte jag inte krossa motståndarna på banan, istället jobbade vi tillsammans som ett lag med målet att få till den tätaste möjliga driftingen.

Ett annat team som ställde upp men som inte tog sig till vinnarplats var Team Gymkhana Drift med nuvarande SM-titelhållare i drifting David Skogsby, Alexander Granlund och Jens Stark Junttila.

Fredric Aasbøs bil är en GT86 med i år över 1.000 hästar på svänghjulet, tack vare en strokad 3,4-liters 2JZ-motor med Maxx ECU-elektronik trimmad av Jonus Racing, Borg Warner EFR-turbo och sprillans nya Technomesh-fälgar som höll gummit på plats. Bilen sköts av Fredric Aasbøs nya tekniska partner VTS Racing.

Över 45.000 människor hade samlats denna helg, tillsammans med hundratals racebilar av alla slag. Helgen svärtades dessvärre ner av att en internationell motorsportstjärna misskötte sig och arresterades tillsammans med flera andra som startat ett bråk. Super 3-vinnaren Tor-Anders Ringnes fick också ett tråkigt avslut på helgen efter en krasch i över 200 km/h där hans bil blev totalt skrot. Han själv klarade sig tack vare bra säkerhet i bilen utan några värre skador.

> Här kan du se filmen med de tre vinnande bilarna

Fotografer i galleriet ovan: Camilla Smistad Tofterå, Henrik Oulie, Eirik Aadde, Trym Skoglund Svennungsen.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se