Nyhett e

Trevägsdämpad Clubsport från KW

KW:s arbete att utveckla fler och mer avancerade coiloverstötdämpare har resulterat i en ny generation Clubsport. Nu erbjuder den serien ytterligare justeringsmöjligheter för de som vill optimera sin gatbil för en dag på racerbanan.

Publicerad 2011-11-22

KW lanserar en helt ny Clubsportdämpare. Till skillnad från föregående generation, som var ett finslipat utförande av KW Variant 3 med justerbar toppmontering har nya Clubsport blivit en helt egen mer raceinfluerad stötdämpare.
Nu har den möjlighet att justera högfartskompression i 14 steg och lågfartskompression i sju steg, helt oberoende av varandra. Returdämpningen är dock inte uppdelad på samma sätt utan justeras som tidigare med ett vred.

Utvecklingen av nya KW clubsport skedde till stor del på Nürburgrings nordslinga i samarbete med Manthey Racing, flerfaldig vinnare i VLN 24-timmars. Trevägs Clubsport finns till senaste Audi A3 och TT, Volkswagen Golf V och VI, senaste Seat Leon, BMW M3 E30, E46 och E92, Porsche 911 (997), Nissan GT-R, Lamborghini Gallardo och Mitsubishi Lancer Evolution.
OCL Brorssons kan berätta mer om KW i Sverige.


Johan Eriksson

bilsport@bilsport.se