Bilbyggen e

Typ 1-bubbla – med Skyline-motor!

Publicerad 2017-10-04

Skokartong med raket! Den här 66:ans VW-bubbla med delad bakruta och fyra tums sänkta tak är något vassare än den lilla snurran som vanligtvis sitter där bak. Här har man istället byggt ett nytt rörramschassi med framvagn från Mazda MX-5 – och motor från en Nissan Skyline R33 GTS-T direkt bakom framaxeln. Det betyder RB25det, en 2,5-liters turbomatad sexcylindrig motor som dessutom fått en lagom trimdos för att lämna ännu mer effekt. Till det en femväxlad manuell låda.

Både fram- och bakvagn är fullt justerbar för camber, caster och med Protech-coilovers kan man välja en höjd som passar för gata eller bana. Längst ut i de fyra hörnen hittar man Rocket Racing-fälgar på 18 tums höjd bak, 16 tum fram.

Dörrarna är bakhängda, och inuti bilen är det funktion före form med två fast monterade bomber-stolar, och en rad läckra Stewart Warner-instrument.

Blev du också grymt sugen? Bilen var till salu, men har antingen sålts eller så har auktionstiden bara gått ut. Kontakta säljaren som bor i Storbritannien om du vill veta mer!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se