Redaktionsbloggen e

Utmana dig själv!

Publicerad 2019-05-08

Inget är så inspirerande som människor som fortsätter utmana sig själva.

Det syns så tydligt på Bilsport Performance & Custom Motor Show. Varje påsk osar hela Elmia av kreativitet, starkt självförtroende – och förvisso en hel del utmattning, men det hör ju till påsken vid det här laget.

Det finns så många att lyfta fram, men vi kan ta Anton Johansson som exempel (mer om honom och hans Golf på nästa sida, men läs gärna klart mitt svammel först). Anton är den där typen som uppenbarligen var duktig i både syslöjd och träslöjd. Jag antar att skolan han gick i också undervisade i lackslöjd, plåtslöjd och elektronikslöjd.

När han byggde sin bil hade han bara testat de olika hantverken var för sig. Nu skulle allt kombineras. Och resultatet blev fantastiskt bra.

Han kunde lika gärna ha lämnat iväg flera av momenten till proffs. Jag säger inte att det vore fel, alla har vi olika förutsättningar och mål. Men han ville utmana sig själv.

Utmaningar kan vi alla ta oss an på olika sätt. Ett är att ta tag i den där drömmen om att bli racerförare för en dag. Om du har funderat på bankörning är det i år det ska ske!

Det finns fler körtillfällen än någonsin, och i princip varje bana arrangerar körningar som passar både nybörjare och mer erfarna. Det kan du läsa mer om i Bilsport 7-2019.

En annan som utmanar sig själv är Henrik Nygren. Hans bil är gjord för att vara snabb på alla möjliga underlag och i alla sammanhang. Den är inte gjord för att rulla 1.500 mil, som den gjorde förra året. Men Henrik gjorde det ändå. Det, om något, är en utmaning.

Du behöver inte vara bäst för att våga prova något nytt. Du behöver inte alla de resurserna som du tror är ett måste. Det viktiga är att du utmanar dig själv.

BILDTEXT:

Vi kan alla utmana oss på olika sätt, och Arvid Brag har det här framför sig.
En Ford Cortina som kommer bli rå, i ordets rätta bemärkelse


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se