Motorsport e

V8 Thunder Cars och Bilsport Rally & Racing förlänger samarbete

Publicerad 2019-03-07

V8 Thunder Cars och förlaget Albinsson & Sjöberg fortsätter det mediesamarbete som bland mycket annat innebär att V8 Thunder Cars tv-produktion för säsongen 2019 kommer att visas på Bilsport Play.

– Vi har sedan många år tillbaka ett mycket gott samarbete med förlaget Albinsson & Sjöberg, ett samarbete som vi ifjol fördjupade till att omfatta även våra tv-sändningar, säger Joakim Tärnström, mediaansvarig för V8 Thunder Cars. Till i år kommer vi ytterligare att optimera vår tv-produktion för sociala medier, det är där vi tillsammans med visningar på Bilsport Play ser de största möjligheterna att öka vår exponering för klassen.

TV-produktionen, som precis som i fjol görs av Linder Media, ger Albinsson & Sjöberg ett tillskott till det digitala innehåll som i allt högre utsträckning utgör en del av tidningsbranschens framtid.

– Tidningsbranschen genomgår en förändringsprocess där print och digitalt innehåll måste förenas, säger Erika Mahrle, digital utvecklingschef på Albinsson & Sjöberg. Vi lanserar senare i år en helt ny digital plattform som knyter ihop våra olika tidningstitlar och event inom motorområdet till en unik mix. Med V8 Thunder Cars tv-produktion kan vi ge våra besökare ett spännande digitalt innehåll.

Samarbetet mellan V8 Thunder Cars och Albinsson & Sjöberg omfattar inte enbart Bilsport Play, det omfattar även det tidningsmagasin som i år fyller 10 år, V8 Thunder Cars Magazine. Magasinet har en upplaga på 15 000 exemplar, varav 7 000 går ut till tidningen Bilsport Rally & Racings läsare.

– För våra deltagare betyder det enormt mycket att få exponera V8 Thunder Cars gentemot Bilsport Rally & Racings läsekrets, en målgrupp som i högsta grad är vår, säger Joakim Tärnström. Det är ett magasin med högt läsvärde och kvalitet som vi hoppas ska ge Bilsport Rally & Racings läsare ett mervärde.

V8 Thunder Cars-säsongen 2019 startar den 3-4 maj på Ring Knutstorp, följande fredag publiceras det första avsnittet av V8 Thunder Cars tv-magasin på Bilsport Play – sedan följer ytterligare fem deltävlingar och avsnitt. Säsongen avslutas den 4-5 oktober på Mantorp Park.

 


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se