Racingbloggen e

Välkommen till Racingbloggen!

Publicerad 2019-03-05

2019 har potential att bli det mest intressanta internationella racingåret på mycket länge – framför allt ur ett blågult perspektiv. Vi har dubbelt svenskt i IndyCar, med premiär i Florida nu till helgen, vi har två FIA-världsmästare (och två seriösa team) i touring car-hierarkins kungaklass WTCR, vi har en spännande andraårsuppstickare i DTM och vi har en uppsjö av lovande talanger i juniorklasserna.

Svensk racing, för att uttrycka sig enkelt, är vrålstark just nu.

Just därför känns det här som ett perfekt tillfälle att lansera den här nya satsningen, Racingbloggen här på www.bilsport.se. Det är med stor glädje och tillförsikt jag har fått förtroendet att försöka leverera en insiktsfull skildring av den sport vi alla älskar, med fokus på just vår svenska representation i internationella sammanhang. Jag hoppas att ni läsare ska vilja hänga med på resan!

I detta allra första inlägg kan det kanske vara på sin plats med en kort personlig presentation. Sedan tio år tillbaka har jag drivit firman Motorsport Publication, där jag bland annat arbetat med PR och kommunikation åt ett flertal svenska (och utländska) racingförare och team. I det jobbet har jag haft privilegiet att besöka de flesta stora race världen över – i fjol spenderade jag till exempel 35 helger på olika internationella racerbanor.

Sedan 2014 har jag också arbetat med Albinsson & Sjöberg, bland annat som krönikör i Bilsport Rally&Racing och som reporter ute på fältet. Att vi nu kan ta det samarbetet in i den digitala eran känns otroligt spännande, och öppnar upp för en helt ny typ av rapportering som vi tror och hoppas kommer att komplettera det traditionella – och alltjämt centrala – tidningsmediet på ett bra sätt.

Som läsare kan du inledningsvis förvänta dig ett eller ett par inlägg i veckan på den här bloggen. Tanken är inte i första hand att rapportera löpande under brinnande tävlingshelg – det finns det andra medier som är bättre lämpade för – även om det säkert blir ett och annat ”live-nedslag”. Tyngdpunkten kommer istället att ligga i personliga analyser av aktuella händelser, kryddat med information som kanske inte vanligtvis kommer allmänheten till gagn.

För egen del drar det igång direkt; planet till IndyCar-premiären i St. Petersburg lyfter redan i natt. Självklart kommer blicken att vara fäst på våra svenska debutanter, Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson, under helgen i Florida – en helg som jag vet att hela landets racingentusiaster kommer att följa minut för minut. I senaste numret av Bilsport (#4) och Rally&Racing (#2), nu ute i butik, kan du för övrigt läsa vår IndyCar-special inför säsongsstart.

Återigen, varmt välkommen till Racingbloggen. Nu kör vi!

/Mattias Persson


Mattias Persson

bilsport@bilsport.se