Event e

Vallåkraträffen 18-19 augusti – något för alla!

Publicerad 2018-08-09

Skandinaviens största bilträff för ombyggda, stylade, originalrenoverade europeiska och japanska bilar arrangeras i år för 37:e gången. En tvådagarsträff där lördagen blivit en ”Classic”-dag och söndagen den stora dagen för ombyggda bilar som vill tävla om prestigefyllda och fina priser.

Lördagens program inleds med Bilsport Classic Hot Rod parade & show med både presentation och utställning av fräna hot rods. Som traditionen bjuder kommer även målgången av Sundets pärla – veteranlastbilsträff ske på lördagen. De fina gamla lastbilarna och bussarna parkeras på flygrakan för allmän beskådan.

Till lördagens program kan i år presenteras en riktig höjdpunkt för alla veteranbilsfrälsta, det anrika och välkända Lergökarallyt kommer ha sin målgång på Enoch Thulins flygplats som förra året samlade över 600 veteranfordon.

Med Volvo i centrum tar sedan söndagen vid med alla ombyggda bilar i Show’n shine area där de finaste bilarna tävlar. I år satsas det på framtidens bilbyggare som behöver lite extra stöd och framtidstro, nämligen EPA/A-traktorer. Där kommer vinnaren tilldelas hela 25.000 kr som sponsras av Speedparts.

Fina priser kommer det även bli till Sveriges häftigaste Volvo som koras i stor final under söndagen. Volvo Personbilar Sverige höjer i år prispotten till 45.000 till topp tre. Nya mat- och smakupplevelser under båda dagarna där några av NV-Skånes bästa restauranger kommer att finnas på plats. Njut av alla godbitar under två dagar på Vallåkraträffen och passa även på att fynda på
företagsgatan som är över 1 km lång!

Det blir även driftingtävlingen Dotz Gymkhana som kör sin finalomgång under söndagen, och 40 team är på plats för att ge stålet. En grym upplevelse att se live!

Som avslutning får eventet också besök av världsmästaren Boije Ovebrink som kör två shower med sin supersnabba lastbil ”The Iron knight” på söndagen.

Varsågoda alla bilintresserade från landets alla hörn. Den 18-19 augusti är det dags igen!

Foto: Kristoffer Kling, Bilsport


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se