Bloggar e

Värda att vänta på

Publicerad 2019-02-06

Vissa saker är värda att vänta på.

Som till exempel en ny säsong. Vad hände och vad hände inte förra året? Strunt i det, det går ändå inte att ändra på nu.

Och den nya säsongen börjar alldeles strax! Visserligen ligger påsken ovanligt sent i årets kalender, men Bilsport Performance & Custom Motor Show kommer alltid plötsligt.

De allra flesta av alla skickliga bilbyggare som siktar på att premiärvisa på Elmia kämpar in i det sista. Det är standard.

Efter att ha intervjuat så många rödögda, urlakade mässutställare genom åren funderar jag på om en mobil lackbox (på släp, alltså) vore en smart affärsidé.

Det rasslar till även för oss på redaktionen. Här har vi suttit hela hösten och vintern och ruvat på alla reportage som samlades in under sommarhalvåret. De är snart slut.

Påsken är snart här, och med det en explosion av fantastiska byggen som vi längtar efter att berätta om. Dags att börja ta i – igen.

Men vi rullar inte bara tummarna under årets mörka period, vi hinner med annat också. Som att tänka ut goda idéer. Eller i det här fallet, återupptäcka goda idéer.

För nu är 50.000-kronorsracet tillbaka, med avgassystemtillverkaren Simons som stolt sponsor. Idén är enkel: vi köper din bil, så länge du är snabbast bland alla vill ställa upp i 50.000-kronorsracet under En dag på Strippen på Emmaboda Flygbana!

Ställer du upp med en Tesla Model S och vinner får du skylla dig själv. Vinner du med en halvt hoplappad men ändock snabb rishög har du förmodligen bättre näsa för affärer.

Oavsett vilket så vinner vi alla, kan man säga. Efter tävlingen ska vinnarbilen auktioneras ut och hela försäljningssumman går till Barncancerfonden.

Simons 50.000-kronorsrace är inte den enda nyheten från Bilsport i år. Håll ut ett litet tag till, det blir värt att vänta på!


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se