BLOGG - 24h Golf goes to Wörthersee

24h Golf goes to Wörthersee e

Vi klarade det!

Publicerad 2018-05-12

Efter nästan 400 mil är vi tillbaka i Sverige. Den gamla Golfen har fått stå ut med stekheta autobahns i höga farter till alpvägar i spöregn. Trots detta har den fungerat helt perfekt! Det ska erkännas att vi var något oroliga för den gamla trotjänaren som vår chef Stig Sjöberg köpte ny 1988. Därför har en följebil i form av en fullmatad Amarok från Trucker lastad med mer eller mindre nödvändiga reservdelar legat hack i häl under hela resan.

Nere på Wörthersee-träffen drog vår Golf många blickar och det kan vi tacka våra samarbetspartners för. Våra tvådelade BBS LeMans kommer från Rautamo och är sedan skodda med Goodyear-däck från Däckvaruhuset. Samtliga slitdelar och smådetaljer har Volkswagen Classic ställt upp med. När det kommer till chassit skickade Street Performance ett coiloverkit från D2 som ger rätt stuk och svårslagen väghållning utan att påverka komforten. För att få till perfekt ”fitment” krävdes spacers som specialtillverkades av Spacer.se.
Nere på träffen fick besökarna också njuta av vårt kraftfulla GAS-ljudsystem från BRL. En rostfri Golf Mk2 är extremt ovanligt och inte heller vår tillhörde denna grupp men tack vare Morgan ”Eplamojje” Svennarp på ECG Lack & Bilvård fick vi färg på våra nya framskärmar. Delar som baklampor och fjäderbensstag med mera från SC Styling avslutade bygget.

Till sist vill Jocke, Padde och Hasse tacka er som följt oss på vår resa. Hoppas ni haft det lika kul som vi. Under kommande dagarna kommer flera filmer ut och hela reportaget kan ni läsa om i Bilsport nummer 9. Missa inte det!


Joakim Bergqvist

bilsport@bilsport.se