Bilbyggen e

Vinn VIP-visning och biljetter till Elmia

Publicerad 2014-03-18

Vad sägs om att få smita in på Elmia en hel timme tidigare, och få en exklusiv visning av Johan Erikssons Charger RTR-projekt? Läs vidare då för du har en chans att vinna två biljetter till Turtle Wax VIP-frukost på långfredagens morgon.

Det handlar om en uppföljning av Turtle Wax monter på Bilsport Performance & Custom Motor Show 2013. Då presenterade bilbyggaren Johan Eriksson från Mora en Dodge Charger -68 i behov av kärlek. Bilen är planerad att bli fullbordad 2015, men den presenteras redan i år, som pågående projekt i halvtid, helt plåtren, med omfattande modifieringar av kaross och chassi, ja hela bilen.
– Projektet är döpt R/T-R, eller Road & Track Racing, en Dodge Charger med prestanda som en superbil. Minst 1.000 hk på bakhjulen och gå 0-300 km/h och tillbaka till noll på obetydligt mer än ett ögonblick. Ja och så extremt hög nivå på finish naturligtvis, avslöjar Johan Eriksson.
– Men då ska man veta, och det vet alla som är van vid att bygga bil, att en sådan bygger man inte på ett år. Egentligen inte ens på två, men det är målet vi satt.

Med vi menar Johan det team som arbetat med Chargern så här långt: Anders Nilsson, Tobias Hedman Otto Tillander, och Mats Thollander.
Längre fram utökas teamet med Lars K och Sybo.
– Första gången bilen visas blir det som pågående projekt, men det är extrema grejer det handlar om, lovar Johan.

Han är sedan tidigare internationellt känd, för en annan Dodge Charger -68, en bil med jättekompressor, ”halvmeterbreda” bakdäck, magiskt detaljarbete och bländande finish som blev Sveriges Snyggaste Bil 2009 och ett Sveriges mest hyllade bilbyggen, alla kategorier.
Visningen av hans nya projekt sker i Turtle Wax monter klockan nio, en timme innan showen öppnar.
Samtidigt sker vad som praktiken är världspremiär för Turtle Wax Perfect Finish, en helt ny serie med bilvårdsprodukter framtagna utifrån användarnas önskemål snarare än med utgångspunkt i laboratorietester och indelade i tre grupper: Clean, Restore och Protect.

Om du inte har fått en personlig inbjudan av Turtle Wax har du en chans att komma in på frukosten och ta med en vän. Bilsport har fått 25 par biljetter som innebär inträde till VIP-frukosten klockan 09:00 på långfredagen. Är man väl där får man stanna kvar efter 10:00 om man vill, och se vad man hinner med av resten på Elmia, fram till stängning.
Allt du behöver göra för en chans att vinna en biljett för dig och en valfri person är att svara på följande enkla frågor.

1.
Vilket år vann Johan Eriksson titeln Sveriges Snyggaste Bil med en svart Dodge Charger -68?
1 2009
X 2010
2 2011

2.
Vilken film gjorde Dodge Charger -68 världsberömd?
1 Gone in 60 Seconds
X Bullitt
2 Borta med vinden

3.
Vad heter Turtle Wax nya serie med bilvårdsprodukter?
1 Flawless Finish
X Perfect Protection
2 Perfect Finish

Utslagsfråga:
Vad skulle en biljett till Turtle Waxs VIP-frukost, med visning av Johan Erikssons nya Charger-projekt betyda för dig?

Skicka in rätt svar till bilsport@bilsport.se
Kom ihåg att vi behöver veta vad du heter och hur vi kommer i kontakt med dig om du vinner.

För att ha en chans att vinna måste vi ha ditt svar senast den 31/3.
Vinstvärdet uppgår till strax under 1.000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Johan Eriksson

bilsport@bilsport.se