Motorsport e

Vinnaren av Swedish Kart League får V8TC-test

Publicerad 2019-04-23

V8 Thunder Cars fortsätter sitt samarbete med svensk karting för att främja återväxten inom svensk banracing.

Till i år övergår samarbetet till nystartade Swedish Kart League, en prestigetyngd serie för kartingens internationella klasser.

Segraren i årets KZ2-mästerskap kommer att få en testkörning med en V8TC-bil.

– Det här blir tredje året vi jobbar tillsammans för svensk karting och banracing, säger Tony Bryntesson, samordnare för V8TC i Sverige.

– V8 Thunder Cars är en bra klass med rimliga driftkostnader och vi vill gärna visa att vi kan vara med och överbrygga gapet mellan karting och banracing.

Swedish Kart League är sedan i fjol en ny aktör på kartingscenen men bakom kulisserna är det bekanta namn sedan det tidigare samarbetet. Stefan Andersson, tidigare ordförande i Svenska Bilsportförbundets kartingutskott, är CEO för Swedish Kart League.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna fortsätta samarbetet med V8 Thunder Cars, säger Stefan. Det är oerhört viktigt att vi kan sporra våra kartingungdomar att ta steget vidare till banracing. Det gynnar inte bara banracingen, det gynnar förstås även kartingen att vi kan hjälpa kartingförare vidare i karriären.

De två tidigare säsongernas pristagare, Jessica Bäckman och Thomas Dam, vann varsin teststyrning i V8 Thunder Cars. Jessica tog steget vidare till banracingen och körde STCC 2018. I år kommer hon att köra internationellt i TCR Europe.

– Även om Jessica inte hamnade i V8 Thunder Cars, så visade hon att vårt samarbete med kartingen fungerar alldeles utmärkt. Om Jessica bara efter två år kan köra banracing på internationell nivå så är det viktigt att vi hjälper till att möjliggöra det för fler kartingförare som vill upp i karriären, säger Bryntesson.

KZ2-mästerskapet kör över fem deltävlingar i Swedish Kart Leagues regi. Premiären arrangerades i Malmö 13-14 april och säsongen avslutas 31 augusti-1 september i Göteborg.

Bilden är från SM 2018 i KZ2 i Helsingborg.

 

Swedish Karting League 2019

13-14 april, Malmö AK

4-5 maj, Kristianstad KK

29-30 juni, Jönköping KC

17-18 aug, Helsingborg KK

31 aug-1 sep, GKRC Team 13

 

V8 Thunder Cars 2019

3-4 maj, Ring Knutstorp

1-2 juni, Anderstorp
13-14 juli, Falkenberg

17-18 aug, Gelleråsen

6-8 sep, Jyllandsringen

4-5 okt, Mantorp Park

………

FOTO: THOMAS LINDBERG


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se