Bilbyggen e

Volvo-baserade megacabben Youabian dyr som en 918 Spyder

Publicerad 2016-01-07

Det är en höjd och förlängd Volvo C70 med 44-tums jättedäck och en kaross som ser ut som om den smält över bilen. En välbeställd plastikkirurgs försök att göra en bil med sitt eget namn på; Youabian Puma.

2014 visade han upp den på LA Auto Show och sa att man kunde beställa en för 9,4 miljoner kronor (1,1 miljoner dollar), men ingenstans har vi sett några tecken på att det blev fler än det enda exemplaret som visades upp då.

Nu vill han göra ett nytt försök att sälja bilen, och den är faktiskt rabatterad så här snart två år senare. ”Bara” 7,6 miljoner kronor vill han ha nu! Ingen värdestegring att tala om där inte… 83 mil har han kört med bilen som är fyrhjulsdriven och har en 505-hästars LS7 V8-motor under den konstiga huven.

Det blev en hel del rabalder på nätet efter att plastikkirurgen blev arg på vissa sajters redaktioner eftersom de påstod att bilen var ful (!). Han hotade med stämningar till höger och vänster och sa åt journalister att ta bort deras negativa artiklar, men tiden verkar ha haft en lugnande inverkan på karln. Kanske han ska anlita en annan designer innan han får nästa ryck att bygga bil?

Så här såg det ut när bilen först dök upp:

Källa: James Edition


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se