Motorsport e

Volvo ska vinna WTCC

Publicerad 2017-02-27

Under fjolåret debuterade Polestar Cyan Racing i WTCC och nu har teamet offentliggjort sina planer för 2017 – att vinna WTCC! För att lyckas med detta ambitiösa mål finns en uppdaterad förartrio.

Kvar sedan förra året är fyrfaldige STCC-mästaren Thed Björk som under fjolåret lyckades plocka hem teamets första seger i WTCC. Inför 2017 kommer han backas upp av två andra meriterade förare. Argentinaren Néstor Girolami blir yngst i trion men har redan hunnit imponera stort på teamet under en deltävling i fjol. Holländaren Nicky Catsburg är sist ut och har bland annat två säsonger för Lada i WTCC på meritlistan.

Bilarna som kommer att användas är Volvo S60 Polestar TC1 som har en 1,6-liter stor Drive-E-motor på 400 hästkrafter under huven. Förarna kommer att köra samtliga tävlingar och försäsongstesterna drar igång i mitten på mars i Italien på den legendariska Monzabanan.

Polestar Cyan Racing kommer även ställa upp i Swedish GT som till årets säsong har öppnat upp för fjolårets STCC-bilar. Teamet kommer att köra i den snabbaste klassen kallad GTA och tävlingarna kommer att köras parallellt med STCC under fem tillfällen. Bakom ratten sitter prins Carl Philip som tidigare har kört i Swedish GT. Varje tävlingshelg består av två långlopp och prinsen kommer få uppbackningen under den längre tävlingen från en annan, ännu icke presenterad, förare från teamet.
– Jag har tävlat i Swedish GT tidigare och detta är ett format som jag verkligen tycker om, säger prinsen.

Här kan du se presentationen som hölls under måndagen i Volvohallen på Hisingen:

2017 års WTCC-kalendar

Mars 14-15 – Försäsongstest – Monza, Italien
April 9 – Marrakech, Marocko
April 30 – Monza, Italien
Maj 14 – Hungaroring, Ungern
May 27 – Nürburgring Nordschleife, Tyskland
Juni 25 – Vila Real, Portugal
Augusti 6 – Termas De Rio Hondo, Argentina
Oktober 15 – Shanghai, Kina
Oktober 29 – Motegi, Japan
November 19 – Macau, Kina
December 1 – Losail, Qatar


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se