Nyhett e

Volvo V50 bästa dragbil

Den bästa dragbilen för husvagnar i Storbritannien är Volvo V50 D5 Sport. Det anser brittiska Caravan Club, som röstade fram V50 i konkurrens med 41 andra bilar.

Publicerad 2006-10-18

De deltagande bilarna i utmärkelsen The Caravan Club Towcar of the Year 2007 testades intensivt under en fyradagarsperiod. Drift, stabilitet, bromsverkan och acceleration var några av kriterierna. 42 bilar i sex prisklasser och två fyrhjulsdriftskategorier bedömdes.
Volvo V50 D5 Sport vann inte bara i klassen 25 001-33 000 pund, utan blev även totalvinnare. Detta i konkurrens med bland andra Jeep, Lexus, Saab och Mercedes. Bilen lovordades av juryn bland annat för skarp acceleration, tillförlitliga bromsar och fantastisk stabilitet.

Volvo även förra året

Det är inte första gången en Volvo vinner i Caravan Club Towcar of the Year. I fjol tog XC70 AWD och V70 AWD hem tre klasser.
? Vi är mycket nöjda med att ha vunnit ytterligare en Caravan Club Towcar of the Year-utmärkelse. Priserna är ett stort erkännande för Volvos engagemang med att utveckla bra dragbilar, säger Hugh Reid, chef för Volvo Car UK.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se