Custombomber på Sacramento Autorama 2014

Publicerad 2014-02-19

I helgen var det 64:e året som Sacramento Autorama arrangerades, vilket gör det till en av världens äldsta återkommande bilshower. Det räknas av många som säsongsstarten för bilhobbyn i USA, och påminner en hel del om vår svenska motsvarighet Bilsport Performance & Custom Motor Show som körs varje påsk. En mix av entusiastbilar och högkvalitativa byggen från proffs.

Platsen var Cal Expo i Sacramento där det hålls för nionde året i rad med flera mässhallar och även happenings utomhus med bland annat försäljning och db-tävlingar.

Förra året vann John D’Agostino ”King of Kustom Awards”, och han var på plats även i år – men hans senaste bygge saknades. Det höll precis på att göras i ordning för att skeppas över till Europa och vår egen Custom Motor Show. Det handlar om ”Sophia” – en mycket ovanlig Cadillac Coupé -40 som moderniserats och försetts med en fantastisk lackering i isande mintgrön pärlemo. Enligt många experter är detta det bästa John åstadkommit under sina närmare 50 år som bilbyggare.
– John såg fram emot Elmiamässan som är hans favoritevent på vår sida vattnet, berättar fotografen Göran Röjhagen som bevittnade eventet i helgen.

Foto: Göran Röjhagen, Deltaphoto.se


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se