Skellefteå Motorfestival 2016 – över 450 fordon!

Publicerad 2016-09-12

När Bilsports förlag Albinsson & Sjöberg tillsammans med Skellefteå Motorsällskap kallade till tredje raka Skellefteå Motorfestival blev det med suveränt gehör från publik och deltagare. Redan i föranmälningen var det rekordmånga som ville ställa ut – men att så många som 450 fordon i vitt skilda klasser kom är inget annat än en succé.
– Det blev en toppendag för hela familjen, vi räknar med att det kom nästan 2.000 personer till Skellefteå Karting Arena i lördags, berättar en nöjd pressansvarig för eventet, Linda Hugosson.

De besökande kunde njuta av allt från nyare bilar till veteranare från Norrlands Fordonshistoriker, lastbilar och skotrar, mopeder, traktorer och tävlingsfordon av alla sorter. Rallycross-legenden Roland ”Grus-Kalle” Brändströms mytomspunna PV 544 var där, Anton Marklund visade upp sin rallycross-Polo han kör i världsmästerskapen i rallycross, flera lokala streetracebilar och dragsters – och så en nyhet för året; en ljusshow som fick smygstarta helgen med fri entré på fredagkvällen. Det var ett gäng lastbilar överösta med belysning som blinkade i kapp med varandra, och något som man annars måste åka långt söderut för att uppleva på Trucking Festival fick Skellefteå-premiär innan lördagens stora show.

Bland de utställande fordonen som lyckades knipa några av pokalerna kan nämnas Hudiksvalls-bon Leif Eldh med sin Rättviks-vinnande Pontiac Starchief -57 (han vann både People´s Choice OCH Best in Show), Gary Miller som kom utklädd till mafioso i pappans gamla A-Ford -31 och Simon Berg från Skellefteå med sin fina Impala -63.

Foto: Joachim Cruus, Bilsport


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se